SP-Quality Embedded Solutions

HomeAbout/NewsPortfolioDownloadsContact

About/News20 oktober 2014

SP-Quality is wederom verhuisd!!
Na 4 fijne jaren bij Dateq in Almere-Haven, heb ik per vandaag een mooi onderkomen in Zeewolde. En wel aan Mast 33a.

Ik zal nog wel veel vanuit huis werken, maar voor hardware en assemblagewerk kan ik nu mooi op fietsafstand terecht.


16 januari 2012

Velotype presentatie aan de Dienst Verslag en Redactie (de voormalige stenografische dienst) van de Tweede Kamer.

Voor een groep van ongeveer 50 medewerkers hebben Wim Gerbecks en ik een presentatie gegeven over de Velotype PRO en de toepassingen van dit toetsenbord.

Na afloop namen enkele medewerkers gretig name de Velotype ter hand om te oefenen met de Velotype Academy, de leersoftware die momenteel volop in ontwikkeling is.
      Velotype Academy


21 december 2011

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe Velotype PRO toetsenbord. Vooral om de toetsmechanica goed te krijgen vergde grote inspannning en doorzettingsvermogen... en voor de schrijftolken een oefening geduld bewaren ;-)

Maar vandaag is het er dan toch van gekomen: de eerste Velotype PRO toetsenborden zijn uitgereikt aan 4 gelukkigen.

Uitreiking Velotype PRO1 + 2 december 2011

Velotype presentatie op het European Day of People with Disabilities te Brussel, georganiseerd door het European Disability Forum in samenwerking met de Europese Commissie.

Uitreiking Velotype PRO30 maart 2011

Met het vooruitzicht dat er straks een pallet Velotype toetsenborden geproduceerd moeten gaan worden ben ik alvast verhuisd naar een veel groter kantoor :-) Het aftellen is begonnen!!!


1 maart 2011

SP-Quality viert zijn derde verjaardag!!
Dit wordt een spannend jaar. Samengevat in één woord... Velotype!


4 oktober 2010

SP-Quality is verhuisd!!
Ik heb daar mijn onderkomen gevonden bij de firma Dateq, aan De Paal 37 in Almere-Haven. Op de eerste etage heb ik de beschikking over een kantoorruimte die zeker twee maal ruimer is dan voorheen. En dat maakt het werken een stuk aangenamer en socialer!

SP-Quality office

Aan de opstelling van de primaire werktafels (hardware/software -en administratietafel, soldeer -en meettafel) is niets veranderd, die was al goed. Maar de extra loopruimte en drie nieuwe bureau's geven meer overzicht bij het werken aan meerdere projecten. Bovendien is nu bezoek beter te ontvangen.

Het adres is:
De Paal 37
1351 JG Almere-Haven
Ik ben mobiel bereikbaar op: +31 (0)6 24 37 83 3725 februari 2010

Nog een week en dan wordt SP-Quality alweer 2 jaar!!
Er is de afgelopen twee jaar veel gebeurd. Ja natuurlijk, die crisis... daar heb ik ook last van. Ook omdat een belangrijke klant produkten maakt voor de bouw. Maar los van die crisis gaat het GEWELDIG!

Ik heb ontzettend veel moeten leren. Boekhouden, om maar eens wat te noemen. Nog steeds niet mijn grootste hobby, maar wel leuk om inzicht te krijgen in wat je nou allemaal uitgeeft en waaraan! Maar ook het schrijven van voorstellen en het calculeren van ontwikkelingstijd, kosten en stuksprijzen. Toch best lastig als je nog helemaal niet weet wat de klant eigenlijk wil hebben.


Windows  
Mac  
Linux  
En hoewel die zekere rust waarover ik twee jaar geleden sprak nooit echt is gekomen, heb ik wel sinds jaren de tijd kunnen nemen me te ontplooien! En dat geeft een zeer voldaan gevoel. Sinds oktober 2009 heb ik bijvoorbeeld definitief de overstap gemaakt naar Linux. Daar kan je luchtig over doen, maar de afhankelijkheid was (en is) groot. Of je het wil of niet, stiekem vormen al die programma's en tooljes (al dan niet zelf geschreven) het fundament onder je bedrijf.

Ook 12 jaar Windows-applicaties maken zet je niet zomaar aan de kant. Maar met de populariteit van Mac (onbegrijpelijk) en Linux is het ook niet meer van deze tijd om alleen Windows te ondersteunen. Vroeg of laat is er een klant die software voor de Mac of Linux wil. En terrecht! En daar wil ik graag JA op kunnen antwoorden!

Inmiddels zit ik nog midden in de migratie naar mijn nieuwe 'cross-platform' ontwikkelomgeving. Het is als opnieuw leren lopen... de eerste stapjes lukken al! Voor testdoeleinden heb ik speciaal een 'oude' PowerMac G5 aangeschaft en vooralsnog ruim voldoende Windows PC's in de buurt om tests op te doen.

Hopelijk heb ik dit snel onder de knie zodat ik in volle vaart het volgende project in kan!1 maart 2008

Na een aantal jaren in loondienst te hebben gewerkt miste ik de vaak de tijd voor de zorg en nazorg die een produkt verdiende. Ook het ongestoord kunnen werken aan één, hooguit twee projecten bleek vaak niet haalbaar.

Door het starten van mijn eigen ondernemening wil ik de zaken zo organiseren dat er een zekere rust heerst, wat de kwaliteit en het plezier in de ontwikkeling van een produkt ten goede komt.

Een ander aspect dat ik als ontwikkelaar in der tijd weinig had, was naast het contact met de klant, het contact met allerhande leveranciers. Dag in dag uit code kloppen en elektrische circuits uitdenken is niet zaligmakend. Het contact met al deze verschillende mensen vind ik bijzonder plezierig.

Sander Pasveer